• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum van de Militaire Geschiedenis van Doornik is gevestigd in een herenhuis uit het einde van de 18e eeuw, op een steenworp van de Grote Markt van Doornik. Je ontdekt de bewapening van de troepen, hun artillerie en hun uitrusting van 1100 tot 1945.

Talrijke opmerkelijke stukken worden tentoongesteld, waaronder twee die geklasseerd zijn als Schatten van de Federatie Wallonië-Brussel.

Doornik, zijn muren, zijn citadel

Op de begane grond is een zaal gewijd aan de ontwikkeling van de vestingwerken sinds de regering van Filips Augustus en de vele belegeringen van de stad, met name door Eduard III in 1340, Hendrik VIII in 1513, Karel V in 1521, Lodewijk XIV in 1667, Marlborough in 1709 en Lodewijk XV in 1745, alsmede de slag bij Fontenoy op 11 mei 1745.

Van de revolutie naar België via het keizerrijk

Een rijke collectie illustreert de Revolutie en het Keizerrijk, de Nederlandse periode en de Belgische periode, met de nadruk op de regimenten die tot 1914 de stad bezetten.

Een stad getekend door de 2 wereldoorlogen

Boven ontdekt je de hoogtepunten van de 2 wereldoorlogen: de slag van 24 augustus 1914 (verdediging van de stad door Franse territoriale troepen) en de Slag om de Schelde in oktober-november 1918 (offensief geleid door Britse troepen), de bombardementen op Doornik door de Luftwaffe en de Slag om de Schelde in mei 1940, en niet te vergeten de geallieerde bombardementen en de bevrijding in september 1944.

Als militaire geschiedenis je passie is, zal je je hart ophalen in de 10 themazalen van het museum van Doornik.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden