pdf

MUSEUM VAN DE KONINKLIJKE COMPAGNIE DER HAAKBUSSCHUTTERS VAN VISE

Gebouw in renaissance Maasstijl. Museum en geschiedenis van vuurwapens en messen sinds de oprichting van de gilde in 1579 waaronder een indrukwekkende haakbus en de vermeil halsketting van de keizer met papegaai en juwelen van de broederschap van de Oude Haakschutters van Visé. Met interessante sentimentele aandenkens.
De collectie blanke wapens en vuurwapens uit verschillende tijdperken is aangevuld met documenten, vlaggen en voorwerpen van de gilde. U ziet er een heel scala aan werktuigen van soldaten, Comblain geweren die aan het einde van de 19de eeuw werden gebruikt, overblijfselen van het Maastricht hoofdkwartier, verschillende oude en recente uniformeren en veel portretten van de vorige leden en oude feesten.
Het bezoek wordt altijd opgeluisterd met een schietdemonstratie en bezoekers kunnen de wapens bekijken.
Het hele jaar door open op afspraak, evenals tijdens de feesten van de Gilde (de zondag die volgt op 11 november en de laatste zondag van juni.
Rondleidingen (2-30 pers.). Duur: 30 à 60 min. Talen: FR (NL, EN, DE op afspraak). Verplicht reserveren.
Originele tentoonstelling tijdens de lente van de musea. Deelname aan de Erfgoeddagen.
Gratis.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Bibliotheek of documentatiecentrum
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.