• Museum of interpretatiecentrum

Historisch museum gewijd aan de geschiedenis van de Oude Haakbusschutters van Visé ingericht in een gebouw in renaissance Maasstijl.

Dit museum maakt een intiem deel met interessante sentimentele herinneringen. In het bijzonder ontdek je de geschiedenis van vuurwapens en randwapens sinds de oprichting van de gilde in 1579, waaronder een imposante walharquebus en de vermeil-ketting van de keizer met Popegaie en goudsmidsjuwelen van de broederschap van de oude haakbusschutters van Visé.

De collectie rand- en vuurwapens uit verschillende periodes wordt aangevuld met documenten, vlaggen en voorwerpen die aan het gilde toebehoorden. Je ontdekt er een brede collectie werktuigen van de infanteristen, de Comblain geweren gebruikt aan het einde van de 19e eeuw, overblijfselen van het beleg van Maastricht, verschillende huidige of oude uniformen en vele portretten van voormalige leden en vieringen van het verleden.

Bezoek het museum

Open elke eerste zondag, van maart tot november, bij speciale tentoonstellingen, culturele evenementen en op schriftelijk verzoek.

Rondleidingen mogelijk voor individuele bezoekers of groepen.
 

Rue Haute 11,4600Visé
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden