• Museum of interpretatiecentrum

Niet ver van Bergen biedt dit atypische museum je een reis naar de geschiedenis van de kermissen en ducasses van de middeleeuwen tot nu.

 Ze vrolijkten onze jeugd op met de onvergetelijke kramen waar je eendjes kon vissen, de paardenmolens, de botsauto's of de vele eetkramen. Kom het ontdekken!

De Herinnering

Het departement Herinnering is de opslagplaats van getuigenissen van het collectieve geheugen en van het erfgoed van Saint-Ghislain en kan nu ook bezocht worden. Je vindt er archieven, affiches en producten die vervaardigd zijn in de industriële bloeiperiode van Saint-Ghislain, in de 19de en 20ste eeuw.

Een gepassioneerde gids neemt je mee naar de wereld van de kermis. Herbeleef de patroonsfeesten van gisteren en de ducasses van vandaag. Speel behendigheidsspelletjes uit een andere tijd, doe mee met de tombola of met het vlooientheater, ga binnen in een caravan... dit alles overgoten met een vleugje muziek.

Kom en (her)ontdek de ducasses van vroeger.

Mons Card: de ideale manier om de streek van Bergen te ontdekken voor € 18.

Geniet dankzij de Mons Card van kortingen: niet te missen museum, symbolische bezoeken, transport... Zeker doen!

Onzième rue 1a,7330Saint-Ghislain
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden