• Museum of interpretatiecentrum

Niet ver van Bergen biedt dit atypische museum je een reis naar de geschiedenis van de kermissen en ducasses van de middeleeuwen tot nu.

 Ze vrolijkten onze jeugd op met de onvergetelijke kramen waar je eendjes kon vissen, de paardenmolens, de botsauto's of de vele eetkramen. Kom het ontdekken!

De Herinnering

Het departement Herinnering is de opslagplaats van getuigenissen van het collectieve geheugen en van het erfgoed van Saint-Ghislain en kan nu ook bezocht worden. Je vindt er archieven, affiches en producten die vervaardigd zijn in de industriële bloeiperiode van Saint-Ghislain, in de 19de en 20ste eeuw.

Een gepassioneerde gids neemt je mee naar de wereld van de kermis. Herbeleef de patroonsfeesten van gisteren en de ducasses van vandaag. Speel behendigheidsspelletjes uit een andere tijd, doe mee met de tombola of met het vlooientheater, ga binnen in een caravan... dit alles overgoten met een vleugje muziek.

Kom en (her)ontdek de ducasses van vroeger.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden