pdf

Museum van de kermis en de herinnering in Saint-Ghislain

Niet ver van Bergen biedt dit atypische museum je een reis naar de geschiedenis van de kermissen en ducasses van de middeleeuwen tot nu.

 Ze vrolijkten onze jeugd op met de onvergetelijke kramen waar je eendjes kon vissen, de paardenmolens, de botsauto's of de vele eetkramen. Kom het ontdekken!

De Herinnering

Het departement Herinnering is de opslagplaats van getuigenissen van het collectieve geheugen en van het erfgoed van Saint-Ghislain en kan nu ook bezocht worden. Je vindt er archieven, affiches en producten die vervaardigd zijn in de industriële bloeiperiode van Saint-Ghislain, in de 19de en 20ste eeuw.

Een gepassioneerde gids neemt je mee naar de wereld van de kermis. Herbeleef de patroonsfeesten van gisteren en de ducasses van vandaag. Speel behendigheidsspelletjes uit een andere tijd, doe mee met de tombola of met het vlooientheater, ga binnen in een caravan... dit alles overgoten met een vleugje muziek.

Kom en (her)ontdek de ducasses van vroeger.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.