• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek het buitengewone museum voor sierkunsten van Bergen, het museum François Duesberg. Je ziet er een prachtige collectie unieke en zeldzame voorwerpen.

Het museum François Duesberg verwelkomt je in de voormalige lokalen van de Nationale Bank van België tegenover de Collegiale Sint-Waltrudiskerk. Maak een reis naar het leven in de Franse maatschappij van de heerschappij van Lodewijk de 16de tot de Restauratie.

Prachtige collecties

Het museum biedt niet alleen een oogverblindende verzameling pendules met exotische inslag (1795-1815), uniek ter wereld, maar ook buitengewone Franse vergulde bronzen beelden, porselein, aardewerk, goud- en zilversmeedwerk, gravures, boekbinderijen en heel zeldzame, charmante en unieke voorwerpen.

Er wordt ook op briljante manier aandacht geschonken aan het Napoleontische epos en de "Grote ontdekkingen".

Twee sterren in de Michelingids

Het museum François Duesberg is samen met de Collegiale Sint-Waltrudiskerk de enige toeristische locatie in de stad met twee sterren in de prestigieuze Michelingids.

Het museum François Duesberg van Bergen: ontdek een van de mooiste musea voor sierkunsten ter wereld.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden