• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Verken de wereld van de Tweede Wereldoorlog en bezoek de veestal waar de eerste Amerikaanse officier, luitenant Cook, stierf tijdens de bevrijding van België.

Het Museum 40-44 gaat terug naar de aankomst van de geallieerde troepen in de streek met behulp van foto's, documenten, militaire objecten, Char Patton, kanon Brigade Piron, beestenwagen van de Canadese gevangenen, satirische schilderijen van Liedel...

Het bestaat uit 3 didactische ruimtes die elk een verhaal vertellen dankzij objecten en gereconstrueerde sketches: het verzet van de Thiérarche, de B-17 Susan Ruth en de bevrijdingsgevechten.

Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatie. Toch kunnen er nog rondleidingen plaatsvinden. Neem contact op met het museum voor meer informatie.

Een klein museum in volle ontwikkeling voor groot en klein!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden