pdf

MUDIA, educatief kunstmuseum in Redu

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Classification officielle d'une attraction en Wallonie : 1 soleil
  • 365

Afspraak in Redu in de provincie Luxemburg. Dit educatieve museum brengt meer dan 300 werken samen, van de Renaissance tot de hedendaagse tijd. 

Begrijpen, leren en plezier maken zijn de 3 sleutelwoorden van dit unieke kunstmuseum. De bezoekers gaan actief op ontdekking langs een leuke, digitale en hoogtechnologische route.

De video's, interactieve borden, spelletjes en leuke tests die verspreid zijn over de 20 zalen, laten volwassenen de kunst en haar evolutie op een andere manier bekijken... en de kinderen ook!

7 eeuwen kunstgeschiedenis

Veronese, Brueghel, Bosch, Toulouse-Lautrec, Spilliaert, Van Dongen, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti, Magritte, Hergé, Franquin, Geluck... Je kan er meer dan 300 meesterwerken uit Belgische en internationale privécollecties bewonderen.

Alle kunstsoorten worden in de kijker gezet: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, stripverhalen, fotografie of film.

In het hart van het Boekendorp

Het MUDIA is ondergebracht in een heringerichte voormalige pastorie in het centrum van het dorp Redu.

Bovendien kan je in het gastronomische café en de delicatessenzaak heerlijke producten proeven in het originele kader van een amateurbibliotheek.

Onze favorieten
Probeer zelf de pointillismetechniek uit en kleur een personage van een schilderij van Seurat in op een tablet.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verkooppunt
  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Bar
  • Cafetaria
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.