• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Mountainbike

Volg met je mountainbike deze lus van 16 km die je meeneemt naar de prachtige Gaume. Je vertrekt in Torgny, een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Ben je klaar voor een tochtje langs het erfgoed van de Gaume? Vanaf Torgny, waar de romeinse daken en het microklimaat van de Gaume je onderdompelen in de sfeer van het Zuiden, klimt de route naar het zuiden en zijn wijngaarden.

Dankzij de vele uren zonneschijn kan je er genieten van heerlijke witte wijn en mediterraanse fauna en flora die uniek zijn in België: bergkrekels, blauwvleugelsprinkhanen, orchideeën en een grote variatie aan bomen...

Kort daarna daal je af naar Harnoncourt van waaruit je de heuvel van Montquintin kan zien.

Vertrek: Rue Grande - 6767 Torgny
Afstand: 16 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: VTT
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Wat is er te doen in en rond Torgny?

Waar kun je overnachten in de buurt van het parcours?

Andere ideeën voor tochten in de regio:

Het land van de Gaume

De Gaume vormt een sterk contrast met zijn buur, de Ardennen. Het Ardense massief is sterk afgetekend, het reliëf van Belgisch Lotharingen daarentegen is zacht glooiend en koestert zich doorgaans onder een milde zon.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden