• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Mountainbike

Deze lus van 21 km neemt je mee naar de provincie Luxembourg, ter hoogte van Bertrix en Herbeumont.

Je vertrekt op de voormalige spoorweglijn Bertrix-Herbeumont-Muno die diende voor de bevoorrading van de Duitse troepen in Verdun tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De spoorweglijn staat nu bekend als de "Weg van de Pratende Stenen", een aangename wandeling waarop verschillende didactische panelen over de rijkdom van de regio Bertrix vertellen in de tijd van de leisteenwinning. 

Vlak voor Saint-Médard gaat de route het bos in. Het bos is onmetelijk groot en herbergt statige beukenbomen en een feëriek beekje: de Antrogne.

Na een prachtige afdaling kom je aan de Semois. Misschien heb je zelfs het geluk om grote witte reigers of bevers te kunnen spotten.

Vertrek: Esplanade de l'ancienne gare - Avenue René Demarteau in Herbeumont
Afstand: 21 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Bewegwijzering: VTT
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Activiteiten en bezienswaardigheden in en rond Herbeumont

Waar kun je overnachten in de buurt van het parcours?

Andere ideeën voor tochten in de regio:

Langs de mooie Semois, de machtige vestingen uit de middeleeuwen

Deze mooie route brengt u naar de Burcht van Herbeumont, in het hart van het Ardense woud. Op het einde van het parcours ontdekt u de Burcht van Bouillon, die al duizend jaar zijn geschiedenis en schaduw werpt op het stadje.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden