• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Natuuronderwijs

De site van de moerassen van Harchies is een moerasgebied van ornithologisch belang in Henegouwen. Welkom in een van de rijkste natuurgebieden van Wallonië op het gebied van biodiversiteit!

Op een steenworp afstand van het museum van de iguanodon van Bernissart, in het hart van de Hainevallei, ligt dit moerasland waarvan 550 ha worden beheerd door het CRIE (Centre régional d'initiative à l'environnement). Zijn missie? Om dit zeer zeldzame gebied in Wallonië te behouden en de fauna en flora die er leven te beheren.

Korte geschiedenis van het moeras

Door het instorten van de mijnen en de stijgende watervoerende laag zijn de verschillende waterpartijen ontstaan die bijna 125 ha beslaan.

Bezienswaardigheden op de natuursite

  • Ontdek tijdens een rondleiding of vrij bezoek de waterpartijen omgeven door rietvelden, een steeds zeldzamer wordende habitat die specifieke trekvogels aantrekt.
  • Met je verrekijker kan je de plaatselijke fauna observeren.
  • Er zijn twee tochten beschikbaar: 4,8 km en 6,7 km.

Het CRIE biedt ook een breed scala aan activiteiten en natuursensibiliseringscursussen.

Onze favoriet
Geniet van de sereniteit van de plaats en het vogelspotten.

Voor liefhebbers van vogels en rustige wandelingen!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden