pdf

MMM | Mons Memorial Museum

Sinds 18 mei openen enkele attracties en musea opnieuw hun deuren voor het Belgische publiek. Nederlanders moeten nog even wachten tot de grens met België opengaat.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.

De stad van de Doudou nodigt je uit om het Mons Mémorial Museum of MMM te ontdekken, een museum dat je de geschiedenis van de stad vertelt via de oorlogen.

Het museum voor interpretatie en militaire geschiedenis is ondergebracht in de oude Watermachine en stelt een historisch parcours voor van de middeleeuwen tot Shape (het militaire commandocentrum van de NAVO), over het Ancien Regime en de oorlogen 14-18 en 40-45.

De tentoongestelde werken, afkomstig uit de rijke collectie militaire geschiedenis van de stad Bergen biedt een blik - bij wijze van getuigenissen - op het dagelijkse leven van de soldaten en de burgers. De bezoeker wordt aangezet om na te denken over het fenomeen oorlogen en over de maatschappij.

 

Prijs

Individueel

van € 6 tot € 9
van € 0 tot € 2
Dynamuseum: € 5 (bezoek + animatie op reservatie verplicht voor groepen).
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.