• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Luxemburg bevindt zich Mirwart, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië. De vakwerkboerderijen en het kasteel hebben een pittoreske charme.

Een authentiek Ardens dorp

Mirwart is een bewaard gebleven dorp in de Ardennen dat omringd wordt door bossen en de Lhomme. De oude boerderijen hebben hun voorouderlijke kenmerken behouden: vakwerkhuizen, oude stenen en oude bakstenen...

Het kasteel, nu geklasseerd, werd oorspronkelijk gebouwd in de 11e eeuw en is door de eeuwen heen herbouwd.

Niet te missen

  • Lager gelegen in het dorp: het Provinciaal Domein, de visvijvers en de wandelingen om de fauna en flora te ontdekken.
  • Verborgen in het bos bevindt zich een ijskelder. Deze ouderwetse diepvriezer dateert uit de 19e eeuw. In de winter werd in deze holte gesneden ijs opgeslagen om voedsel te bewaren

Ben je van plan Mirwart te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden