• Attracties
  • Monument

De Eerste Wereldoorlog heeft een diepe indruk nagelaten op het collectief geheugen en op het grondgebied van Europa, zeker in het Waalse Ploegsteert. Militaire begraafplaatsen waar bijna 6.000 soldaten begraven liggen, brengen hulde aan de Britten die sneuvelden tijdens Wereldoorlog I.

Herinneringstoerisme

In de buurt van het Interpretatiecentrum van de Eerste Wereldoorlog tellen we twintig begraafplaatsen die het hele jaar door goed onderhouden worden door de Imperial War Graves Commission.

De graven van de soldaten van het Commonwealth vallen op door hun sobere schoonheid met rechthoekige grafzuilen die aan de bovenkant licht afgerond zijn.

Vele mensen komen hier jaarlijks samen en laten een boodschap achter in de gastenboeken die aan de ingang liggen van elke begraafplaats

Peterschap van graven: 'Plugstreet Memory'

Individuele bezoekers maar ook basis- en middelbare scholen worden uitgenodigd om het peterschap op te nemen van graven op de verschillende begraafplaatsen.

Bij deze symbolische daad neemt elke peter deel aan een herdenkingsceremonie en legt hij een bloemstuk, een klaproos of een andere voorwerp neer. Hij kan ook onderzoek doen over het levensverhaal van de soldaat in kwestie.

Meer informatie

Bij de Dienst voor Toerisme van Comines-Warneton.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR - EN - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden