• Attracties
  • Monument

De militaire begraafplaats van La Belle Motte is een van de grootste Franse begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog op Belgisch grondgebied. Ze ligt niet ver van Charleroi, in de provincie Henegouwen.

Op de grens van de dorpen Le Roux en Aiseau, niet ver van de plaats waar de dodelijke veldslagen van 22 augustus 1914 plaatsvonden, tijdens de Slag om de Samber, verzamelt de militaire begraafplaats de resten van meer dan 4000 Franse soldaten. Hier liggen voornamelijk strijders uit Bretagne, Normandië, de regio Bordeaux, Noord-Frankrijk en Noord-Afrika.

De eerste stenen van de begraafplaats werden in 1917 door de Duitsers gelegd. Een plein met Duitse graftombes verscheen er tot 1954 alvorens naar de begraafplaats van Langemark te worden overgebracht.

In het midden van de begraafplaats staat het belangrijkste monument, bestaande uit een gotische boog. Het is het embryo van een door de Duitsers in 1917 gebouwde gedenkkapel. Een plaquette is een eerbetoon aan de Frans-Belgische vriendschap.

Op 19 augustus wordt op de begraafplaats een huldeceremonie gehouden.

Contact

Rue de la Belle-Motte 3,6250Aiseau-Presles
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden