• Attracties
  • Brouwerij
  • Rondleiding en ontdekking
  • Producent

In de hoeve van Mont-Saint-Jean in Waterloo is een museum en een microbrouwerij ondergebracht. Deze historische plek deed tijdens de Slag bij Waterloo dienst als veldhospitaal van de Britse troepen en geallieerden. Het museum gedenkt de medische functie van deze plek en in de microbrouwerij begon men tweehonderd jaar na de Slag bij Waterloo het bier La Waterloo te brouwen.

Deze historische hoeve uit 1719 bevindt zich op de Charleroisesteenweg tussen de gemeentes Waterloo, Eigenbrakel en Plancenoit. Ze werd gerenoveerd in 2015, met respect voor het oorspronkelijke gebouw.

De Hoeve van Mont-Saint-Jean beschikt ook over een restaurant, een winkeltje met streekproducten en een zaal waar evenementen georganiseerd kunnen worden.

De microbrouwerij van Mont-Saint-Jean

In 1815, tijdens de veldslag, hadden alle soldaten eenzelfde gemeenschappelijke vijand: de bacteriën die in het water zaten. De lokale brouwers gaven de soldaten bruine bieren van hoge gisting zodat ze gehydrateerd bleven.

Vandaag nodigt deze microbrouwerij je uit om een kijkje te komen nemen achter de schermen en te proeven van de lekkere bieren:

  • De Waterloo Trippel blond (8°)
  • De Waterloo Strond Dark (8°)
  • De Waterloo Cuvée Impériale (9.4°)
  • De Waterloo Récolte (6°)
  • De Waterloo Dark Récolte (6°)
  • De Waterloo Strong Kriek (8°)

Het hospitaal van de Engelsen

De Hertog van Wellington stelde hier zijn veldhospitaal op. Meer dan 6000 soldaten werden in dit hospitaal, met de bijnaam 'hospitaal van de Engelsen' of 'Britse ambulance', verzorgd.

Dit museum benadrukt de enorm belangrijke rol die vrouwen gespeeld hebben in de verzorging en overleving van de patiënten, wat vaak vergeten wordt. Een deel van het museum is ook gewijd aan de geschiedenis van de veldhospitalen en hun belang tijdens de veldslagen.

Contact

Chaussée de Charleroi 591,1410Waterloo
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Pass 1815 (Waterloo): 6 attracties van het Slagveld voor € 20/p.

Slechts 1 ticket om 6 attracties en musea van het beroemde slagveld van de laatste slag van Napoleon te bezoeken en 18 juni 1815 te herbeleven in Waterloo, België.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Interne catering - Verkooppunt - Proeverij - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Airco - Daglicht - Winkel/boetiek - Parking - Restaurant - Wifi

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden