• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Fiets de 29 km van deze lus die je meeneemt naar de omgeving van Ath, Reuzenstad.

Deze landelijke fietstocht vertrekt in Chièvres en volgt het kanaal

Na 7 kilometer vind je Moulbaix en zijn nog actieve houten molen. Daarna fiets je verder naar Irchonwelz, waar je de Brouwerij van de Legendes na reservatie kan bezoeken.

In de omgeving van Ath zijn de wegen landelijk gebleven ondanks de oude ontwikkeling van de industrie van textiel, hout en steen.

Daarna verken je de mooie stad Ath met uitzonderlijk erfgoed: puntgevelhuizen, Tour Burbant en de kerktoren van Saint-Julien scheppen een middeleeuwse sfeer in de stad die sinds de 15e eeuw reuzen ziet ronddwalen in de straten.

Sluit je fietstocht af met de RAVeL 4 langs het mooie kanaal Blaton-Ath.

Vertrek: Grand'Place - 7950 Chièvres
Afstand: 29 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bewegwijzering: fiets
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Ath en omgeving

Overnachten in de buurt van het parcours

Andere ideeën voor tochten in de streek

Picardisch Wallonië | Kastelen door de eeuwen heen

Picardië Wallonië herbergt uitzonderlijke historische sites, zoals de kastelen van Beloeil, Attre en Antoing. Een erfgoed dat je meeneemt door de stijlen, van de middeleeuwen tot de 19e eeuw.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden