• Attracties
  • Monument

Het Memorial van Mardasson bij Bastogne is een herdenkingsplaats van de Slag om de Ardennen en doet eer aan de Amerikaanse soldaten die gesneuveld zijn op Belgische bodem tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een buitengewoon monument

Het Mardasson, dat ingehuldigd werd op 16 juli 1950, herdenkt de duurzame vriendschap tussen het Belgische en Amerikaanse volk, die nauw verbonden zijn door de succesvolle strijd die ze leverden tijdens de Slag om de Ardennen, van december '44 tot januari '45.

Het monument neemt de vorm aan van een ster met vijf punten van 31 meter lang. De geschiedenis van de Slag bij Saillant staat in gouden letters gegraveerd op de wanden van de open galerij.

Vlak bij hemel en aarde

De uitzichtsplaats op de top is toegankelijk via een wenteltrap. Je kan er genieten van een prachtig panorama over bijna alle defensieve posities tijdens de bezetting van de stad.

In de bekende crypte van Mardasson staan 3 altaren van katholieke, protestantse en Joodse godsdienst. De muren zijn versierd met mozaïeken van Fernand Léger, unieke exemplaren in de wereld!

Een niet te missen herdenkingsplaats van het einde van de Tweede Wereldoorlog!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden