• Attracties
  • Monument

Het Mémorial Interallié is een civiel en religieus monument ter ere van de geallieerden die in de Eerste Wereldoorlog heroïsch weerstand boden in Luik en België.

Als eerste stad die doeltreffend weerstand bood aan de overheersers in 1914, werd Luik in 1925 uitgekozen door de "Fédération Internationale des Anciens Combattants" om er een intergeallieerd monument op te richten.

Het civiele monument werd opgericht op de heuvel van Cointe en telt verschillende monumenten die aan Luik werden aangeboden door de geallieerde Naties; 8 landen zijn momenteel vertegenwoordigd: Italië, Frankrijk, Roemenië, Spanje, Griekenland, Groot-Brittannië, Polen en Rusland. Deze monumenten bevinden zich buiten (op de esplanade) of in de toren (in de crypte en de lage en hoge zalen).

Het ontwerp werd toevertrouwd aan de Antwerpse architect, Joseph Smolderen.

Praktische informatie

Openingstijden

Open tijdens het pinksterweekend, 21 juli en tijdens de Open Monumentendagen van 14.00 tot 18.00 uur.

Ook open voor groepen.

Meer informatie bij de Toeristische Dienst van Luik, Feronstrée 92, 4000 Luik.

Contact

Rue Saint-Maur 93,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden