• Attracties
  • Monument

Het Mémorial Interallié is een civiel en religieus monument ter ere van de geallieerden die in de Eerste Wereldoorlog heroïsch weerstand boden in Luik en België.

Als eerste stad die doeltreffend weerstand bood aan de overheersers in 1914, werd Luik in 1925 uitgekozen door de "Fédération Internationale des Anciens Combattants" om er een intergeallieerd monument op te richten.

Het civiele monument werd opgericht op de heuvel van Cointe en telt verschillende monumenten die aan Luik werden aangeboden door de geallieerde Naties; 8 landen zijn momenteel vertegenwoordigd: Italië, Frankrijk, Roemenië, Spanje, Griekenland, Groot-Brittannië, Polen en Rusland. Deze monumenten bevinden zich buiten (op de esplanade) of in de toren (in de crypte en de lage en hoge zalen).

Het ontwerp werd toevertrouwd aan de Antwerpse architect, Joseph Smolderen.

Praktische informatie

Openingstijden

Open tijdens het pinksterweekend, 21 juli en tijdens de Open Monumentendagen van 14.00 tot 18.00 uur.

Ook open voor groepen.

Meer informatie bij de Toeristische Dienst van Luik, Feronstrée 92, 4000 Luik.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden