pdf

Matt Mullican | Expo in het MAC's van Le Grand-Hornu

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Tentoonstelling
Van 16 februari tot 18 oktober 2020.

 

Het MAC's stelt de eerste retrospectieve in België voor van de Californische kunstenaar Matt Mullican. Van 16 februari tot 18 oktober 2020.

Het oeuvre van Matt Mullican

Matt Mullican probeert de wereld te structureren door een mentale cartografie ("de vijf werelden") op te stellen: dit verwijst naar waarnemingsniveaus waaraan hij een kleur associeert (geel voor kunst, rood voor ideeën...).

Deze persoonlijke kosmologie komt tot uiting op diverse dragers: stenen tegels, vlaggen en spandoeken, glas-in-loodramen of computerondersteunde composities...

Wat is er te zien op de expo in het MAC's?

Duizenden beelden, afkomstig uit encyclopedieën, het internet, of getekend door de kunstenaar!

Een unieke kans om je onder te dompelen in het obsessieve en bijzondere universum van een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de "Pictures Generation".

De kunstenaar in een notendop

Matt Mullican, geboren in de Verenigde Staten in 1951, woont en werkt in New York en Berlijn.

Zijn werken worden over de hele wereld tentoongesteld: Bogota, Milaan, Villeurbanne, Keulen, New York, Londen, Amsterdam, Parijs... en nu in le Grand-Hornu.

Niet te missen voor liefhebbers van hedendaagse kunst!

 

Openingstijden

Van 16 februari tot 18 oktober 2020.

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.