Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Marionettencentrum van Doornik nodigt je uit om de marionettenkunst in al zijn vormen te komen ontdekken.

Het Marionettencentrum is een echte draaischijf van het onderzoek en de promotie van de marionettenkunst. Het centrum dat gelegen is in het hart van Doornik in een voormalig hôtel de maître, bezit een collectie van ongeveer 2500, zowel eigentijdse als traditionele, marionetten uit de hele wereld.

Het centrum organiseert verschillende creatie- en pormotieacties. Zo steunt het jonge ontwerpers door verblijf aan te bieden en organiseert het ook 2 tweejaarlijkse festivals, stages en opleidingen.

Museum van de Marionettenkunst

Dit museum onthult zijn ongelofelijke collectie op een permanente tentoonstelling die alle jaren vernieuwd wordt. Het centrum stelt ook rondreizende en thematentoonstellingen voor. Op de tentoonstellingen zullen rondleidingen met animatie je onderdompelen in deze faschinerende wereld.

Jack is ervandoor: een bezoek voor gezinnen

Jack de marionet is verdwenen! De enige sporen van zijn ontsnapping zijn de selfies die hij overal in de museumzalen heeft verstopt. Om hem terug op zijn plaats tussen de andere marionetten te zetten, gaan gezinnen raadsels oplossen, experimenteren met verschillende manipulatietechnieken, de marionetten tot in detail te observeren, hun uitdrukkingen nabootsen, hun materialen aanraken...
Tarieven > Volwassene: € 4 - Kind: € 3 (gratis voor het derde kind van hetzelfde gezin)

Rondleidingen en animatie

  • School- of buitenschoolse groepen van 10 tot 20 personen: € 5 voor de rondleiding en € 7 voor de rondleiding met animatie
  • Bezoek met gezin > Volwassene: € 6 - Kind: € 4
  • Reserveren verplicht één week vooraf

Personen met beperkte mobiliteit

  • Begane grond toegankelijk voor rolstoelgebruikers
  • Geleidehonden toegestaan
Open op 27/10/2020
Rue Saint Martin 47,7500Tournai
De meeste toeristische attracties in Wallonië zijn open, behalve de pretparken, die blijven gesloten. De toegang tot dierenparken is ook beperkt.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden