pdf

Maison Léon Losseau, art nouveauparel in Mons

  • Maion Léon Losseau, art nouveauparel in Mons
Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

Op doortocht in Mons? Bezoek dan zeker het Maison Léon Losseau, art nouveauparel in het hart van de stad van de Doudou.

De provincie Henegouwen heeft een grootscheepse restauratie en verbetering van het Maison Losseau uitgevoerd. De prachtige residentie van Léon Losseau en de aangrenzende gebouwen zijn nu toegankelijk voor het publiek.

Naast het geklasseerde huis, dat de eigenaar als "ideaal had ontworpen met alle technische en artistieke verfijningen", openen de Provincie en de Stichting Losseau de deuren van een Inerpretatiecentrum van het erfgoed dat deze advocaat uit Mons heeft nagelaten.

Een geschikte scenografie, verwijzend naar het universum van de bibliotheek en het rariteitenkabinet, toont je Losseaus bezorgdheden en passies, de Art Nouveau waar hij van hield, zijn prachtige collectie medailles en de ontdekking van de originele editie van Une Saison en enfer van Rimbaud

Centrum voor Henegouwse literatuur

Op de tweede verdieping verwelkomt een rijk centrum van Henegouwse literatuur studenten, onderzoekers en lezers die geïnteresseerd zijn in de Henegouwse literatuur en geschiedenis. Met comfortabele plekken om werken te raadplegen en te lezen, een ruimte gewijd aan stripboeken en kinderliteratuur, presenteert het ook de bezittingen van Léon Losseau, Charles Plisnier en Claire Lejeune in een volledig gerenoveerde omgeving, die uitkomt op de prachtige tuin van het huis.

Groepsrondleidingen en rondleidingen alleen op reservering.

Een bezoek aan het Maison Léon Losseau zal je verbazen!

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.