• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek in Châtelet, in de rue des Gravelles, het huis waar de surrealistische schilder René Magritte zijn kindertijd doorbracht.

Dit herenhuis in art-nouveaustijl, een erg trendy stijl op dat moment, liet de vader van Magritte bouwen in 1911.

Magritte bracht zijn jeugd door in deze mooie weelderige woning. In deze tijd leerde hij schilderen en stelde hij voor de eerste keer tentoon.

De binnenhuisarchitectuur is nog steeds dezelfde als toen Magritte er woonde, met de parketvloeren, de balustrades en de twee mooie schoorstenen. De muren van de keuken zijn volledig bezet met faiencestenen van Bouffioulx die vandaag nergens meer te vinden zijn en die van deze keuken een uitzonderlijke kamer maken.

Het Magrittehuis bezoeken

Vrij bezoek of gids op aanvraag

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden