• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek in Châtelet, in de rue des Gravelles, het huis waar de surrealistische schilder René Magritte zijn kindertijd doorbracht.

Dit herenhuis in art-nouveaustijl, een erg trendy stijl op dat moment, liet de vader van Magritte bouwen in 1911.

Magritte bracht zijn jeugd door in deze mooie weelderige woning. In deze tijd leerde hij schilderen en stelde hij voor de eerste keer tentoon.

De binnenhuisarchitectuur is nog steeds dezelfde als toen Magritte er woonde, met de parketvloeren, de balustrades en de twee mooie schoorstenen. De muren van de keuken zijn volledig bezet met faiencestenen van Bouffioulx die vandaag nergens meer te vinden zijn en die van deze keuken een uitzonderlijke kamer maken.

Het Magrittehuis bezoeken

Vrij bezoek of gids op aanvraag

Rue des Gravelles 95,6200Châtelet
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden