pdf

MAC's, Museum voor Hedendaagse Kunst van de Franse Gemeenschap van België

  • Ontdek de site van le Grand-Hornu
Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365
  • Industrieel erfgoed

Het MAC's, Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Franse Gemeenschap van België, verwelkomt je op de site van Le Grand-Hornu, erkend als Unesco-werelderfgoed.

De architectuur van het museum loopt uit op verschillende plaatsen van het terrein, dat sinds de jaren '90 een toeristische, culturele en wetenschappelijke trekpleister is geworden. Het MAC's organiseert tijdelijke langdurige tentoonstellingen met zowel collecties van bekenden uit de hedendaagse kunst als geleende stukken.

Gesloten:25 december en 1 januari. Tijdens montage en demontage van tentoonstellingen.Duur van het bezoek: 1 tot 2u.

Groepen:Rondleidingen in FR, NL en EN.Maximum 20 personen op reservatie (max. 10 dagen vooraf).Speciale bezoeken 's avonds op aanvraag.

Reservatiedienst:reservations@grand-hornu.be. Tel.: +32(0)65/61 38 81 - Fax : +32(0)65/61 38 97.Bereikbaarheid: E19 Brussel-Parijs, afrit 25 "Saint-Ghislain-Tertre-Hornu" en richting "Saint-Ghislain, Hornu". Volg dan de pijlen tot aan de ingang van de plaats.Dichtstbijzijnde stations: Saint-Ghislain (taxi) en Bergen (bus en taxi).
Gratis toegang voor kinderen onder 6 jaar.Het MAC's organiseert bezoeken aangepast aan zwakkere groepen (Franstalige webpagina).INDICE PASSE-PARTOUT: 050857

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Audiogids
  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Restaurant
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.