• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Het MACS, Museum voor Hedendaagse Kunsten van de Federatie Wallonië-Brussel, verwelkomt je op de site van Le Grand-Hornu, om je te laten kennismaken met kunst en te doen nadenken.

De geest van het MACS

Geïnstalleerd in het hart van de Grand-Hornu, staat het MACS open op de verschillende delen van de site zoals het is voor de verschillende genres en technieken van de kunst. 

Wat de collectie van het museum en de talrijke tentoonstellingen betreft, nodigen ze je uit om na te denken over de relatie tussen herinnering, plaats en poëzie. 

Wat is er te zien bij het MACS?

  • Tijdelijke tentoonstellingen van internationale allure, soms monografisch, soms thematisch
  • Alle soorten kunst, van traditionele schilderkunst tot recente videowerken en installaties.

In de praktijk

  • Er worden gratis rondleidingen aangeboden aan het individuele publiek van dinsdag tot vrijdag om 14.00 uur en op zondag om 11.00 uur en 14.00 uur.
  • Volwassen- en kindergidsen zijn verkrijgbaar bij de receptie van het museum.

Het MACS is de ideale plek om je cultuur te verrijken of je te laten kennismaken met de soms complexe wereld van de hedendaagse kunst. 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Restaurant

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden