• Folklore en traditie

Een van de meest authentieke evenementen van de Ardense folklore. De Macralles zijn heksen en tovenaressen. In Vielsalm, steeds op 20 juli.

De Macralles hebben een gebroken neus, een tandenloze mond, vuil, piekerig haar en een wilde blik in de ogen.

Programma

Tijdens de jaarlijkse sabbat op de "Tienne Messe" komt het publiek omstreeks 22.30 uur langs steile wegen naar deze duivelse plek. In de verte zijn dan de fakkels van de Macralles al duidelijk zichtbaar. Zij komen langs een andere weg naar het ontmoetingspunt.

Te midden van de open plek staat een enorme ketel waaromheen dan de Macralles staan.

De sabbat is een evenement vol magie, dwaasheden en hilariteit. Inbeslagname van de sleutels van de stad: vanaf 21.30 uur in het gemeentelijk park.

De sabbat heeft plaats op het zogenaamde "Le Tienne Messe", vlakbij het centrum van Vielsalm omstreeks 22.30 uur .Afsluitend wordt er een prachtige vuurwerk afgestoken en gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juli 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden