• Folklore en traditie

Een van de meest authentieke evenementen van de Ardense folklore. De Macralles zijn heksen en tovenaressen. In Vielsalm, steeds op 20 juli.

De Macralles hebben een gebroken neus, een tandenloze mond, vuil, piekerig haar en een wilde blik in de ogen.

Programma

Tijdens de jaarlijkse sabbat op de "Tienne Messe" komt het publiek omstreeks 22.30 uur langs steile wegen naar deze duivelse plek. In de verte zijn dan de fakkels van de Macralles al duidelijk zichtbaar. Zij komen langs een andere weg naar het ontmoetingspunt.

Te midden van de open plek staat een enorme ketel waaromheen dan de Macralles staan.

De sabbat is een evenement vol magie, dwaasheden en hilariteit. Inbeslagname van de sleutels van de stad: vanaf 21.30 uur in het gemeentelijk park.

De sabbat heeft plaats op het zogenaamde "Le Tienne Messe", vlakbij het centrum van Vielsalm omstreeks 22.30 uur .Afsluitend wordt er een prachtige vuurwerk afgestoken en gaat het feest door tot in de vroege uurtjes.

COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand juli 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden