pdf

Ligny 1815-Museum, de laatste overwinning van Napoleon

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.

Op 16 juni 1815 levert Napoleon een van zijn grootste veldslagen ooit in Ligny. Nu nodigt het Ligny 1815-Museum je uit om de laatste overwinning van de Keizer te herbeleven via een parcours doorheen het museum. Een museum om met de hele familie of met vrienden te ontdekken.

Ligny is een klein, vredig, Naams dorpje dat tussen Charleroi en Namen ligt. Maar in juni 1815 werd er op deze plek een ellendige strijd gevoerd tussen 152 000 soldaten. Aan het einde van deze strijd overwonnen de troepen van Napoleon het Pruisische leger.

Terugkeren in de tijd

Dit museum zal de geschiedenisfanaten heel gelukkig maken, maar ook de nitwits komen er aan hun trekken. Dankzij wapens, poppen, interactieve schermen, digitale gidsen, voorwerpen om aan te raken enz. zullen zowel jong als oud veel bijleren over bijvoorbeeld de bewapening of zelfs de medische zorgen.

Er is ook een ruimte gewijd aan de Slag bij Quatre-Bras die op dezelfde dag plaatsvond, niet ver van deze plek vandaan, waar de Franse troepen van Maarschalk Ney tegenover de geallieerden van de Hertog van Wellington kwamen te staan. Deze uitzonderlijke verzameling over het Britse leger zal de liefhebbers zeker niet koud laten.

Beleef een leuk moment in deze voormalige authentieke hoeve van de 17de eeuw die nu omgebouwd is tot museum.

Rond het Ligny 1815-Museum

La Grange 1815, het restaurant dat zich naast het museum bevindt, deed oorspronkelijk dienst als verpleegpost tijdens de slag. Aarzel niet om er een hapje te eten of er een aangenaam moment door te brengen in dit historische kader.

Het museum bevindt zich op het voormalige slagveld. Dit is dus de ideale kans om na je bezoek de omgeving te verkennen en je in te leven in deze strijd.

Wandel in de laatste voetstappen van de Keizer in het Ligny 1815-Museum.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Fietsverhuur

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking
  • Restaurant
  • Terras
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.