• Attracties
  • Park/tuin
  • Wijngaard
  • Rondleiding en ontdekking

De hangende tuinen van Thuin, erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, bieden een zeldzaam landschap verrijkt met een verbazingwekkende reeks hedendaagse kunstwerken.

De hangende tuinen, uitzonderlijk erfgoed

De hangende tuinen van Thuin zijn gelegen op de zuidelijke helling van de vallei van de Biesmelle. Ze bieden je een unieke wandeling over de heuvels de van de stad. De steegjes rondom de hangende tuinen zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië.

Ze maken integraal deel uit van de vestingwerken van de middeleeuwse stad. De terrassen op het zuiden hebben een microklimaat. Er is een zeer bijzondere fauna en flora. Deze uitzonderlijke site bestaat uit steegjes, rijstroken, doorgangen en torens en herbergt een wijngaard doorspekt met kunstwerken.

De wandeling van de hangende tuinen

Via opengewerkte poorten langs de geplaveide steegjes ontdek je ongeveer 200 terrastuinen op het zuiden met lokale zandstenen muren die de warmte reflecteren (microklimaat). De hangende tuinen bieden ook een buitengewone omgeving bezaaid met hedendaagse kunstwerken. Een deel van de werken van "Fluide" hebben hun intrek genomen in de hangende tuinen. Ook vinden er het hele jaar door veel evenementen plaats.

De wandeling duurt tussen een en anderhalf uur. Voorzie zeker goede wandelschoenen.

De hangende tuinen van Thuin bezoeken

De toegang is het hele jaar door gratis. Bij de toeristische dienst kan je een gratis folder bekomen.

De wandeling kan je zowel alleen als in groep doen. Onderweg staan 11 borden met uitleg over Thuin en de hangende tuinen.

Kom naar deze unieke locatie!

Office du Tourisme de ThuinPlace Albert 1er 2,6530Thuin
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:00
Maximumduur : 1:30

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Parking autocar - Parking - Speeltuin

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Individueel - FR - NL - Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden