• Tentoonstelling

 

Alberto Giacometti - L’Humanité absolue is een van de eerste monografische tentoonstellingen van formaat van de kunstenaar in België.

"Een hoofd maken", een lichaam weergeven, een silhouet... In de loop van zijn bijna dertig jaar schepping plaatst Alberto Giacometti de mens in het middelpunt van zijn onderzoek en werkt hij onvermoeibaar aan de menselijke figuur.

Met name op de motieven van de staande vrouw en het hoofd, meestal met dezelfde modellen: zijn vrouw Annette en zijn broer Diego.

Wat is er te zien op de tentoonstelling?

De installatie omvat 35 bronzen meesterwerken en uitzonderlijke litho's uit het mythische werk van Giacometti, Paris sans fin.

Deze selectie van werken biedt een lezing van het naoorlogse werk van de kunstenaar door de historische context en de existentialistische visie van Jean-Paul Sartre. De filosoof en Giacometti zagen elkaar vaak na de oorlog.

Een niet te missen tentoonstelling in de Cité Miroir!

Contact

Cité MiroirPl. Xavier-Neujean 22,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van dinsdag 01 december 2020 tot zondag 14 februari 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden