pdf

L'Estaminet, Bistrot de Terroir®

  • L'Estaminet, Bistrot de Terroir®
  • Typisch(e) café & brasserie

Alvorens de grens in Quiévrain over te steken, is L’Estaminet een verplichte stop. Een uitgebreid aanbod, een lekkere pint en… je blijft gewoon in België, zo goed voel je je hier!

De aangenaamste grensovergang

L'Estaminet heeft net dat ietsje meer dan andere grenssteden waar de grens- en douaneposten sinds geruime tijd verdwenen zijn. Zowel Belgen als Fransen, beiden vaste klanten, vinden hier alles wat ze zoeken: de beste bieren van het land en streekgerechten (of de Franse keuken) om een gezonde honger te stillen.
Tussen 2 gerechten of vers getapte pinten door, ontdek je de tradities en de regionale folklore.  

L'Estaminet, lid van de Sikaru-orde 

Laat je bij de keuze van een lekker biertje begeleiden door Laurent. De heer des huizes weet er alles van. De Sikaru-orde heeft als enig doel de Belgische speciaalbieren zo goed mogelijk te promoten. Meer informatie over deze specialisten van het gerstenat vind je hier.

De streekproducten voorgesteld door l'Estaminet       

  • Bier La Moneuse (Brasserie de Blaugies - Dour) 
  • Bier La Moinette (Brasserie Dupont - Tourpes) 
  • Bier La Saint-Feuillien (Brasserie Friart - Le Roeulx) 
  • Kalfsstoofpotje à la Saint-Feuillien 

Bistrot de Terroir®

Het label Bistrot de Terroir® verenigt de typische Waalse cafés en garandeert een gemoedelijke en correcte ontvangst in een authentiek kader.
Het label Bistrot de Terroir® doet er alles aan om je een heerlijk goed gevoel te geven tijdens je zoektocht naar smakelijke streekspecialiteiten.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met het restaurant dat je interesseert.