• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Ontdek het spektakel van mannen die druk in de weer zijn in de grootste steengroeve voor blauwe hardsteen van België. Het bezoek aan deze actieve mijn laat een onvergetelijke herinnering achter.

Hier draait alles om de steen "klein graniet". Al meer dan 125 jaar wordt hij gewonnen in verschillende groeves rond Soignies. Het mineraal werd de internationale trots van de stad, die vandaag erkend is als het Europese Centrum van de Blauw hardsteen.

Praktisch

De bezoeken worden strikt begeleid en voor de veiligheid moeten enkele regels nageleefd worden. Het bezoek is voorbehouden voor groepen, inschrijven kan in de Toeristische Dienst van Soignies.

2 keer per jaar vinden er speciale bezoeken plaats die toegankelijk zijn voor iedereen (raadpleeg de kalender).

Veiligheidsvoorschriften

  • verboden voor kinderen onder de 8 jaar
  • uitrusting: laarzen naargelang de weersomstandigheden
  • aangepaste kledij voor een werfbezoek
  • het dragen van een helm, fluohesje en beschermingsbril is verplicht (ter plaatse aangeboden door de groeve)
  • absoluut respect voor de veiligheidsvoorschriften (kleine groepen, verantwoordelijkheid ligt bij de groepsleider, begeleider en de gids)

Bewonder deze site en het geluid van de machines die werken in deze groeve!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden