• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Ontdek het spektakel van mannen die druk in de weer zijn in de grootste steengroeve voor blauwe hardsteen van België. Het bezoek aan deze actieve mijn laat een onvergetelijke herinnering achter.

Hier draait alles om de steen "klein graniet". Al meer dan 125 jaar wordt hij gewonnen in verschillende groeves rond Soignies. Het mineraal werd de internationale trots van de stad, die vandaag erkend is als het Europese Centrum van de Blauw hardsteen.

Praktisch

De bezoeken worden strikt begeleid en voor de veiligheid moeten enkele regels nageleefd worden. Het bezoek is voorbehouden voor groepen, inschrijven kan in de Toeristische Dienst van Soignies.

2 keer per jaar vinden er speciale bezoeken plaats die toegankelijk zijn voor iedereen (raadpleeg de kalender).

Veiligheidsvoorschriften

  • verboden voor kinderen onder de 8 jaar
  • uitrusting: laarzen naargelang de weersomstandigheden
  • aangepaste kledij voor een werfbezoek
  • het dragen van een helm, fluohesje en beschermingsbril is verplicht (ter plaatse aangeboden door de groeve)
  • absoluut respect voor de veiligheidsvoorschriften (kleine groepen, verantwoordelijkheid ligt bij de groepsleider, begeleider en de gids)

Bewonder deze site en het geluid van de machines die werken in deze groeve!

Contact

Rue de Cognebeau,7060Soignies
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 2:00

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Visites

Individueel - EN - FR - NL - Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden