• Tentoonstelling

Jean-Michel Folon heeft zich gevestigd als een van de grootste affichekunstenaars van de 20e eeuw. In het kader van het 20-jarig bestaan van de Stichting wordt een tentoonstelling georganiseerd gewijd aan zijn affiches.

Een van de grootste affichekunstenaars van de 20e eeuw

Van 1961 tot 2005 heeft Jean-Michel Folon meer dan 500 posters geproduceerd!

In tegenstelling tot de producties van zijn tijd speelt hij met een radicale zuinigheid van middelen, gebaseerd op de elementaire expressie van de lijn en de emotionele lading van de kleur.

Hij mengt enkele fundamentele symbolen - pijlen, tekens, maskers, ogen, handen, vogels - in projecten die vaak doorspekt zijn met humor en poëzie.

Een geëngageerd kunstenaar

Terwijl hij heeft samengewerkt met de particuliere sector, heeft hij vooral gewerkt met verenigingen als Amnesty International of Greenpeace. Hij verdedigde ecologische en humanitaire doelen die hem dierbaar waren.

Wat kan je zien op de tentoonstelling?

  • Een selectie van de mooiste en zeldzaamste posters van de kunstenaar
  • Unieke schetsen en aquarellen die je meer zullen vertellen over zijn creatieve proces

Praktisch

Reserveren verplicht, online of per telefoon

Of het nu gaat om harde aanklachten, morele idealen of aankondigingen van culturele evenementen, ontdek de posters met de krachtige boodschappen van Jean-Michel Folon!

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 27 maart tot 07 november 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden