• Museum of interpretatiecentrum

Dit centrum in Luik is een werkinstrument voor wetenschappelijke en technische cultuur. Zowel een educatief als een toeristisch bezoek zijn de moeite waard.

Het centrum werkt op korte en middellange termijn aan enkele ambitieuze projecten. Zo zal er in het Instituut voor Zoölogie een "Galerij van de evolutie" komen, een openbare tuin worden aangelegd en een taverne gebouwd. In het Luikse Huis voor Metaalnijverheid en Industrie komt een ruimte die gewijd zal zijn aan de NICT (de Nieuwe Informatie- en Communicatietechnologieën). Er wordt een planetarium gebouwd in het Instituut voor Anatomie en er staan verscheidene projecten op stapel om Val Benoît, de Serres van de Botanische Tuin van de Rue Fusch of het station van Mont Rigi te laten heropleven.
L'Embarcadère du Savoir heeft verscheidene ruimtes waar tijdelijke tentoonstellingen plaatsvinden. Die ruimtes kunnen ook gebruikt worden voor conferenties, colloquia en diverse evenementen.
Voor meer informatie over de activiteiten van de Embarcadère du Savoir, zie de online agenda op onderstaande website.
Het Zoölogisch Instituut bereiken: bus 4 of 17, route is aangeduid.
Het Huis voor Metaalnijverheid en Industrie van Luik bereiken:
- Vanuit het station Luik-Guillemins: bus 4
- Vanuit het centrum (place de la République française): bus 26 of 31
Dit project bundelt de krachten van erkende en heel ervaren spelers op het gebied van de verspreiding van wetenschap en techniek, de universiteit van Luik, het Aquarium-Museum, het Huis voor Metaalnijverheid en Industrie van Luik, de stad Luik, Cockerill Sambre en de Union Wallonne des Entreprises de Liège.

Institut de Zoologie - Bat I1Quai Van Beneden 22,4020Liège
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden