• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze route aan de rand van de Ardennen leidt je door een groene, landelijke streek die doordrongen is van sereniteit. Wat bijdraagt aan de charme zijn de drie rivieren die haar doorkruisen: de Ourthe, de Vesder en de Amblève.

Het is een streek die zich leent voor ontspanning en recreatie, dankzij de vele toeristische attracties en sportmogelijkheden, te voet, te paard of per fiets.

Maar ook lekkerbekken komen aan hun trekken. Men vindt hier tal van ambachtelijke bieren, gerechten op basis van eend, chocolade, verschillende soorten paddenstoelen die gekweekt en bereid worden in een abdij, geitenkazen en nog tal van andere streekproducten die te koop worden aangeboden in gespecialiseerde winkels, verspreid over het hele grondgebied.

Producenten op deze smulroute

Ambachtelijke chocolaterie Laura Sgarito

Brouwerij Elfique uit Aywaille

La Petite Gatte

Bedrijfsbezoek | Au Canard Gourmand, eendenkwekerij in de buurt van Sprimont

Aux Délices du Terroir, streekproductenwinkel in Ferrières

Proeven

  • Li Blanc Coucou dès Prés van de kaasmakerij Fromagerie Bio Counasse in Stoumont
  • Champignons met azijn van de Abdij van Brialmont in Tilff
  • De bieren van de brouwerij van l’Ourthine in Sprimont en la Gleize in Stoumont
  • De biowijnen van Septem Triones in Chaudfontaine
  • De chocolade van Galler in Vaux-sous-Chèvremont
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Lengte

Minimumafstand : 54 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden