• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Volg de zoete route van 32 km in de Centrumregio, van 's-Gravenbrakel tot Binche, en kom proeven van de chocolade, het bier en de heerlijke kazen.

Tijdens deze dag kan je het atelier van een ambachtelijke chocolatier verkennen, de recepten van unieke en authentieke kazen ontdekken en vergeten groenten leren herkennen. Bovendien breng je ook een bezoek aan twee bekende traditionele brouwerijen.

Geniet van deze smakelijke haltes, en bezoek zeker ook het prachtige middeleeuwse stadsdeel en het Belfort van Binche, of een van de musea in La Louvière. Sla ook de niet te missen sites van deze streek die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan niet over!

Aarzel ook niet om een bezoekje te brengen aan het Huis voor Toerisme, dat streekproducten en twaalf authentieke theesoorten aanbiedt, die elk voor een eigen identiteit van de twaalf gemeenten in die regio staan.

Producenten die je kan bezoeken tijdens deze gastronomische tocht

Chocolaterie Legast in Braine-le-Comte

La Ferme le Bailli | Kaasmakerij in Soignies

Bedrijfsbezoek | Brouwerij Saint-Feuillien in Le Roeulx

La Ferme Delsamme in Strepy-Bracquegnies

Brouwerij La Binchoise

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden