• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Grot en spelonk
  • Rondleiding en ontdekking
  • Industrieel erfgoed

In de leisteengroeve van Recht neemt een 800 m ondergronds parcours je mee op ontdekking naar de majestueuze blauwe rots, een van de oudste stenen van het land, en de indrukwekkende extractieruimten.

De geschiedenis van het dorp Recht (Sankt-Vith), gelegen in het zuiden van de Duitstalige Gemeenschap, wordt vooral gekenmerkt door de winning van leisteen (van de 18e tot de 20e eeuw) en door het beroep van steenhouwer.

Tijdens je bezoek maak je op interactieve manier kennis met de geologische en mineralogische geschiedenis van de streek, evenals met het gevaarlijke werk van mijnwerkers. In het museum krijg je de kans om gereedschappen en realisaties in blauwe hardsteen van Recht te ontdekken.

Buitengewoon evenement

Halloweenavond in de mijn op 31 oktober.

Kleine tip voor je bezoek: trek stevige schoenen en warme kleding aan.

Bezoekers met speciale behoeften

Er zijn toegankelijkheidsinitiatieven aangepast aan bepaalde behoeften.

  • Rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk te been zijn: de mijn is zelfstandig toegankelijk als de stoel gemotoriseerd is, anders is de hulp van een begeleider nodig.
  • Blinden en slechtzienden: toegankelijk met de hulp van een begeleider. Audiogidsen beschikbaar NL, DE, FR en EN.
  • Mensen met moeilijkheden bij het begrijpen: toegankelijk met de hulp van een begeleider.

Aangezien deze structuur geen Access-i certificaat heeft, stellen we voor dat je rechtstreeks contact opneemt om de werkelijke toegankelijkheid te weten te komen.

Weet dat er in Wallonië een breed scala aan activiteiten en plaatsen is die gecertificeerd zijn met het officiële label "Access-i".

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Wifi

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden