• Attracties
  • Grot en spelonk
  • Industrieel erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking
  • Museum of interpretatiecentrum

In de leisteengroeve van Recht neemt een 800 m ondergronds parcours je mee op ontdekking naar de majestueuze blauwe rots, een van de oudste stenen van het land, en de indrukwekkende extractieruimten.

De geschiedenis van het dorp Recht (Sankt-Vith), gelegen in het zuiden van de Duitstalige Gemeenschap, wordt vooral gekenmerkt door de winning van leisteen (van de 18e tot de 20e eeuw) en door het beroep van steenhouwer.

Tijdens je bezoek maak je op interactieve manier kennis met de geologische en mineralogische geschiedenis van de streek, evenals met het gevaarlijke werk van mijnwerkers. In het museum krijg je de kans om gereedschappen en realisaties in blauwe hardsteen van Recht te ontdekken.

Buitengewoon evenement

Halloweenavond in de mijn op 31 oktober.

Kleine tip voor je bezoek: trek stevige schoenen en warme kleding aan.

Bezoekers met speciale behoeften

Er zijn toegankelijkheidsinitiatieven aangepast aan bepaalde behoeften.

  • Rolstoelgebruikers en mensen die moeilijk te been zijn: de mijn is zelfstandig toegankelijk als de stoel gemotoriseerd is, anders is de hulp van een begeleider nodig.
  • Blinden en slechtzienden: toegankelijk met de hulp van een begeleider. Audiogidsen beschikbaar NL, DE, FR en EN.
  • Mensen met moeilijkheden bij het begrijpen: toegankelijk met de hulp van een begeleider.

Aangezien deze structuur geen Access-i certificaat heeft, stellen we voor dat je rechtstreeks contact opneemt om de werkelijke toegankelijkheid te weten te komen.

Weet dat er in Wallonië een breed scala aan activiteiten en plaatsen is die gecertificeerd zijn met het officiële label "Access-i".

Open op 28/10/2020
Zum Schieferstollen 31,4780Recht
De meeste toeristische attracties in Wallonië zijn open, behalve de pretparken, die blijven gesloten. De toegang tot dierenparken is ook beperkt.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Duits - Engels - Spaans - Frans - Italiaans - Nederlands

Diensten

Kredietkaarten aanvaard - Bezoek aan de infrastructuur

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Wifi

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet - Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden