• Restaurant, brasserie & frituur
  • Typisch(e) café & brasserie

Le Pot-au-Lait is gelegen in de rue Soeurs-de-Hasque, een voetgangersstraat in het centrum van Luik, in een prachtig huis van het einde van de 19e eeuw.

Begin jaren '70 opende de Union Générale des Etudiants de l'Université de Liège een zeer "geëngageerd" café in de kelders van een huis in de buurt van de Saint-Rémystraat en noemde het "Le Trou Perrette", naar een gedicht van François Villon getiteld "Les Testaments". Helaas sloot het café in 1973.

Twee jaar later en 300 meter verderop, op nummer 9 Soeurs-de-Hasque Street, creëerde een groep studenten een plaats die ook "Le Trou Perrette" zou heten. Een nieuwe en onafhankelijke ruimte voor filmvertoningen en de organisatie van concerten, debatten en themadagen.

Waarom de Pot-au-Lait de Pot-au-Lait wordt genoemd

"Le Trou de Perrette" was jarenlang de onmisbare ontmoetingsplaats voor de ondergrondse cultuur in Luik, met een groot aantal gedenkwaardige evenementen en concerten zoals die van Renaud, Higelin en Chet Baker. In 1979, op het hoogtepunt van zijn succes, voelde de "Trou Perrette" de behoefte om uit te breiden en werd een nieuwe bar geopend. Het lag dan ook voor de hand om het "Le Pot-au-Lait" te noemen naar aanleiding van de beroemde fabel van La Fontaine.

Nu je alles begrepen hebt, hoef je alleen nog maar te komen en deze ongewone en originele plek voor jezelf te ontdekken de volgende keer dat je naar Luik komt.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden