• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

De Gros Cron in Lahage is een geklasseerde site gelegen op een indrukwekkende hoogte van 20 meter. Deze rots is geologisch gezien bijzonder door zijn specifieke formatiewijze.

Deze rotsachtige heuvel, "cron" genoemd, is opgebouwd uit meerdere rotslagen die kalk-tufsteen of travertijn worden genoemd. De opeenvolgende lagen, aanvankelijk van een kleverige consistentie, worden later een poreus en hard gesteente. Deze steile rots wordt bekroond door een bron met verbijsterende krachten.

Cron wordt al lang gebruikt voor de bouw van schoorstenen, gewelven, binnenmuren of molenraden.

Trage en natuurlijke vorming

Cron vormt zich door verschillende elementen. Bronwater stort neer op de rots waar het reageert op het mos en vervolgens verkalkt. De kalk uit het bronwater raakt ingebed in het mos en transformeert geleidelijk in steen. Dit gebeurt natuurlijk heel langzaam.

Kom kijken naar dit prachtige voorbeeld van tufsteen in het Pays de Gaume!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden