• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

De Gros Cron in Lahage is een geklasseerde site gelegen op een indrukwekkende hoogte van 20 meter. Deze rots is geologisch gezien bijzonder door zijn specifieke formatiewijze.

Deze rotsachtige heuvel, "cron" genoemd, is opgebouwd uit meerdere rotslagen die kalk-tufsteen of travertijn worden genoemd. De opeenvolgende lagen, aanvankelijk van een kleverige consistentie, worden later een poreus en hard gesteente. Deze steile rots wordt bekroond door een bron met verbijsterende krachten.

Cron wordt al lang gebruikt voor de bouw van schoorstenen, gewelven, binnenmuren of molenraden.

Trage en natuurlijke vorming

Cron vormt zich door verschillende elementen. Bronwater stort neer op de rots waar het reageert op het mos en vervolgens verkalkt. De kalk uit het bronwater raakt ingebed in het mos en transformeert geleidelijk in steen. Dit gebeurt natuurlijk heel langzaam.

Kom kijken naar dit prachtige voorbeeld van tufsteen in het Pays de Gaume!

Rue du Gros-Cron,6730Tintigny
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 4 Km
Maximumafstand : 12 Km

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Bewegwijzering

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden