• Folklore en traditie

Bewonder bijna 1000 figuranten in 16e-eeuwse klederdracht: jongleurs, komediespelers, muzikanten, troubadours, soldaten, raadgevers, ambachtslieden in Lessines.

Een reis in de tijd

Het evenement dat de naam "Festin" draagt sinds de tweede helft van de 19de eeuw, was vroeger de "Jour de l'Assaut".

Het Festin herdenkt de bevrijding van de stad in 1578 door de Compagnie de la Jeunesse, van wie de kapitein een zekere Sébastien Tramasure was. De feesten maken dus als het ware een reis in de tijd. 2 dagen lang waan je je middenin de 16e eeuw.

Programma

In het historische centrum kan je de sfeer opsnuiven van de grote volksmarkten uit de Renaissance met haar "Franche Foire" (vrijmarkt) vol kunstenaars.

Belangrijkste activiteiten van het weekend

  • Zaterdag en zondag : Vrijmarkt met kunstenaars, handwerkers en kunstambachtslui in historische klederdracht.
  • Zaterdagavond: Nocturne met groot banket en renaissancespektakel
  • Zondag: hoogmis, grote optocht, processies en neerlegging van het zwaard.

Kom een weekend feestvieren in Lessines!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden