• Gîtes en vakantiehuizen
  • Landelijk verblijf

De landelijke gîte La Ferme de Rolley ligt in het beschermd landschap van het Parc de Rolley, in de buurt van Bastenaken. Die historische plek opgetrokken in natuursteen, omgeven door wouden en de natuur, ligt in hartje Ardennen.

Een elegante hoeve in een oase van rust

De hoeve van het kasteel van Rolley werd in 2013 volledig gerenoveerd en er kunnen 30 personen overnachten. 

De gîte beschikt over 12 kamers met 12 privébadkamers, een dubbel salon met openhaard en een volledig ingerichte keuken. Alle gasten kunnen aan tafel gaan in de eetkamer. 

Bovendien is er ook een seminariezaal van 60 m², een speelzaal met bard, biljart en kickertafel. 

Een tuin aan de zuidkant

In de grote privétuin is er een prachtig terras met tuinmeubels en barbecue waar het heerlijk vertoeven is. 

Je hebt er een fantastisch uitzicht op de velden rond de 2 vijvers van het domein.

De binnenplaats van de hoeve kan als parking worden gebruikt. 

Ferme de Rolley is het ideale vertrekpunt om op verkenning te gaan in de Ardennen en in het bijzonder om de historische sites van de Slag om de Ardennen te bezoeken, waarin de gîte een belangrijke rol heeft gespeeld, maar ook getuige van is. 

Enkele geschiedenisweetjes over Ferme de Rolley

In de middeleeuwen stond er op het Domaine de Rolley een kasteel, een hoeve, een smederij en een molen, en bestond het uit 296 hectaren landbouwgrond en bos. 

De hoeve die nu dienst doet als gîte, dateert uit de 18de eeuw. 

In de winter van 1944 was het Domaine de Rolley het middelpunt van de Slag om de Ardennen. Het was daar, na afloop van het Offensief dat de beroemde Generaal Patton brigadier-generaal McAuliffe een hoge onderscheiding gaf.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Aantal personen : van 20 tot 22 personen

Aantal kamers : 8

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Bar - Barbecue - Open haard - Tuin - Spellen - Parking - Terras

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden