• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Laforêt, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, in het zuiden van de provincie Namen is erin geslaagd om het typische karakter van de dorpen van weleer en het rijke erfgoed te behouden.

Laforêt, gelegen aan de oevers van de Semois, is een rustiek en charmant dorp met kleine lokale leisteenboerderijen rond de kerk Sainte-Agathe. Deze boerderijen zijn gedecoreerd op een zeer lokale manier: geluksbrengers op de schuren, ronde vensters in Franse steen, houten lijsten van ramen en deuren...

Een 2 km lang interpretatieparcours leidt je met behulp van didactische borden doorheen het dorp.

Bezienswaardigheden in Laforêt

  • Enkele tabaksdrogerijen die getuigen van de oude activiteit die Laforêt rijk maakte.
  • Waterbakken, washuizen en fonteinen waar je je vrouwen kunt voorstellen die kleding wassen. 
  • Het : deze tijdelijke brug wordt elk jaar in de zomer herbouwd zodat de boeren en het vee de Semois kunnen oversteken.

Ben je van plan om Laforêt te bezoeken? Vergeet niet onze gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Rue du Pont de Claies,5550Laforêt
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden