• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Paardrit
  • Sport
  • Paardrijden
  • Avonturensport

De Route Européenne d'Artagnan is een ruitertoeristisch project van 4000 km bewegwijzerde paden in Europa doorheen Frankrijk, België en Nederland.

Alle ruiters, of ze nu paardrijden in een club, in familieverband of met vrienden, kunnen een originele ervaring beleven in de voetsporen van Artagnan die in dienst van Lodewijk XIV door heel Europa te paard reisde. 

De route in Wallonië

Het ruiterparcours doorkruist Wallonië horizontaal, van Stoumont tot aan de Franse grens bij Bergen.

Er zijn ook 2 andere loodrechte routes die Lesves met Waterloo en Spa met Maastricht verbinden.

Het toerisme op een andere manier promoten

De hoofdreden voor dit project is het aanbieden van een activiteit die dichtbij de natuur staat. Dit netwerk draagt ook bij aan de bevordering van uitwisselingen tussen Europese burgers en aan de versterking van het ruitertoerisme.

Beleef een culturele ervaring te paard in de voetsporen van de beroemde Musketier en ontdek het erfgoed.

Contact

4650Herve
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden