• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Op een steenworp afstand van de Franse grens is La Roche à l'Appel een uitzonderlijke geologische bezienswaardigheid. Ze behoort tot een van de belangrijkste natuurreservaten van de Ardennen en de Gaume. De site ziet eruit als een chaotische opeenstapeling van enorme puddingstenen van Fépin, in het bos van Muno.

La Roche à l' Appel ligt in het dorp Muno, aan de rand van Lotharingen. Ze behoort tot het uitgestrekte bos van Muno, zelf een integraal onderdeel van het immense Ardense massief.

Uitzonderlijk geologisch belang

La Roche à l' Appel ziet eruit als een chaotische opeenstapeling van enorme puddingstenen van Fépin. De omringende bossen zijn heel uiteenlopend van samenstelling: eikenbossen, beukenbossen, naaldbossen. Op sommige plaatsen, langs de beekjes die door de helling snijden, lopen veengebieden die uit plantkundig oogpunt interessant zijn. De kleine wereld van mossen en leverkruid is opmerkelijk rijk en divers. De entomologische fauna, vooral de kevers, wordt ook vertegenwoordigd door vele soorten, soms zeer zeldzaam elders in het land.

La Roche à l'Appel

La Roche à l' Appel is het centrum van het geologische reservaat.  Twee wandelpaden leiden naar de top, op 360 meter hoogte, vanwaar het uitzicht op het nabijgelegen Ardense woud en de eerste twee cuesta's zeer mooi. Je ontdekt er een prachtig panorama.

Rondleiding op aanvraag bij het toeristisch infokantoor van Muno.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden