• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

In Pataphonie worden doodgewone voorwerpen muziekinstrumenten en bezoekers muzikale artiesten. Ze creëren er hun eigen unieke muziekstuk. Ga mee op reis naar nieuwe muzikale werelden. In Dinant. 

Covid 19: tot nader order gesloten voor het publiek. Schooluitstappen voor -12 jarigen kunnen nog doorgaan van maandag tot vrijdag (9.00u-17.00u), mits reservatie.

In Pataphonie is alles muziek

La Maison de la Pataphonie heeft een instrumentarium, een unieke wereld met een patatropische jungle, aqualudieke rivier, grot... Zoveel unieke omgevingen waarvan je met fonkelende ogen, spitse oren en patamuzikale goesting terugkeert!

Op deze unieke plaats worden voorwerpen verbazende muziekinstrumenten,geluiden en materialenkomen samen en de reiziger wordt een actieve speler. Deze ludieke plaats is geïnspireerd op de spontane maker van tokkelinstrumenten Max Vandervorst en is geschikt voor elk publiek.

Volg de gids Pataphon

Laat je meeslepen door de ludieke en interactieve animatie van de Pataphons. Tijdens je reis bezoek je de verschillende provincies van Pataphonie: Saxofolie, Aqualubie, Xylomanie en Philaphonie.

Welkom in Pataphonie!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Enkel met gids - Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden