pdf

La Fête du Cabu in Mussy-la-Ville | Gaumse traditie

  • Bijeenkomst
Evenement gepland voor de maand augustus 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Ontdek het Fête du Cabu, een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw. Tijdens dit traditionele Gaumse feest wordt de witte kool gevierd. In het eerste weekend van augustus vindt in Mussuy-la-Ville de volgende editie plaats.

In Mussy-la-Ville is het Fête du Cabu het hoogtepunt van de zomer. Het is een feest uit de tuinbouwtraditie dat teruggaat tot de 19e eeuw, en wordt gehouden ter ere van de beroemde witte kool, in de volksmond ook wel "cabu" genoemd.

Op het programma

Je had het waarschijnlijk al door: de witte kool is de rode draad tijdens dit feestweekend. Meer dan 700 kg kool wordt versneden om zowat 1250 maaltijden op te dienen. Kom dus zeker de "cabu roussi au gigot d'agneau" proeven, witte kool met schapenbout. Er zijn ook verschillende randactiviteiten, zoals een rommelmarkt, kinderanimatie, ritjes met de paardenkoets, concerten en muzikale animatie. 

Het hoogtepunt van het weekend

Mis vooral de beroemde wedstrijd "Roi du Cabu" niet en kom kijken wie de meeste kool kan eten. Kan jij zowat 3 kg cabu roussi in minder dan 20 minuten naar binnen spelen?

Kom zeker naar dit gezellige feest in het hartje van de Gaumestreek, het is helemaal gratis!

Dit feest vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van augustus.

Openingstijden

Evenement gepland voor de maand augustus 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.