pdf

La Ferme des Fées, ontdek de Ardense legendes

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Rondleiding en ontdekking

La Ferme des Fées is een magische plek waar de feeën, elfen en andere personages uit de Ardense legendes van de 19de eeuw tot leven komen. Laat je meevoeren met de bovennatuurlijke sfeer op deze fantastische plek vlakbij Bouillon.

Ambachtelijke figuurtjes op een schaal van 1/4, met de hand gemaakt en geschilderd, stellen de inwoners van de streek voor in hun dagelijkse bezigheden, in een decor uit die tijd. Feeën, heksen, dryaden en elfen dompelen je onder in een wereld van verhalen en mysteries.

Het bedrijfsbezoek

Marie-Laure en Michel verwelkomen je in hun magische atelier. Ze vertellen je maar al te graag over hun knowhow en gebruikte technieken om deze figuurtjes tot leven te brengen (schilderen op zijde, productie van vleugels voor de elfjes, ...).

Aan het einde van je bezoek kan je een kijkje nemen in de ambachtelijke boetiek van de Ferme des Fées.

Kom kennismaken met de legendarische wezens die vroeger in de Ardennen woonden.

Praktische informatie

Duur

Minimumduur1:30

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.