• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Het reservaat Strépy-Bracquegnies ligt tussen de dorpen Trivières en Maurage, in de buurt van de bootlift Strépy-Thieu. Een natuurlijke plek om te genieten van de rijkdom van de fauna en flora.

Dit terrein van 37 hectare is onlangs heringericht en bestaat uit verschillende vijvers omringd door bomen en weelderige vegetatie, waaronder een vijver in een Natura 2000-zone en een andere vijver die is gereserveerd voor vissen. Een interessante site om te ontdekken als je in de buurt bent!

Natuur in een geïndustrialiseerde regio

Tijdens je wandeling kun je dieren tegenkomen zoals zwanen, zilverreigers, ijsvogels, vleermuisachtigen, schildpadden, enz.

Je zult ook een zeer gediversifieerde flora waarnemen met rietvelden, wilgenmoerassen, matten van kroos, en vele andere.

Bezoek van de site

  • Rondleiding georganiseerd door het Huis voor Toerisme op aanvraag.
  • Vrije wandeling het hele jaar door. De rondleiding door de vijvers duurt maar ongeveer 30 minuten.
  • De Grande Boucle (fietsroute) en het knooppuntennetwerk lopen door het reservaat.

Er is parkeergelegenheid op het terrein, evenals picknicktafels en een brasserie.

Onze favoriet

Wij raden je aan er in de herfst heen te gaan voor de verscheidenheid aan kleuren en weerspiegelingen, of in april om vleermuisachtigen en trekvogels te zien.

Een rustige en stille plek, ideaal voor een picknick of om te combineren met een cultureel bezoek aan de streek!
 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Dieren

Huisdieren toegelaten

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden