• Museum of interpretatiecentrum

La Chataigneraie, Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst (CWAC). Een ruimte om jonge kunstenaars te promoten en grote kunstenaars te herontdekken.

Het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst, de CWAC, is gevestigd in Flémalle, in de regio Luik, in een park dat door het Waals Gewest geklasseerd en beschermd is en heeft als doelstellingen het bevorderen van hedendaagse kunst en bezoekers culturele evenementen aan te bieden volgens hun verwachtingen.

De doelstellingen van het CWAC

Het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst, La Châtaigneraie, biedt tijdelijke tentoonstellingen met alle technieken van de hedendaagse creatie.

Er is geen vaste collectie, geen galerie. Het CWAC heeft niet tot doel een kunstwerk te verkopen, maar de liefde voor hedendaagse kunst te delen met een groter aantal mensen.

La Chataigneraie werkt samen met vele andere Belgische en buitenlandse culturele instellingen om de internationale artistieke uitwisselingsnetwerken zoveel mogelijk uit te breiden.

De oorsprong van La Chataigneraie

Het CWAC is ontstaan uit het idee om een ruimte te wijden aan hedendaagse kunst.
De programma's zijn zeer gedetailleerd maar toegankelijk en de disciplines die tijdens de evenementen aan bod komen zijn zeer eclectisch.
Het centrum wil een plaats zijn waar jonge kunstenaars worden gepromoot, maar ook een ruimte voor ontmoetingen en bewustwording van artistieke creatie.
Om nog maar te zwijgen van de programmering van een reeks retrospectieven van grote kunstenaars die hebben bijgedragen aan de kunstgeschiedenis.

Vraag naar het programma

Raadpleeg lijst van vroegere, huidige en toekomstige tentoonstellingen van het Waals Centrum voor Hedendaagse Kunst.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden