• Museum of interpretatiecentrum

Het Museum van de Militaire Geschiedenis van Doornik is gevestigd in een 18e-eeuws herenhuis dat is opgenomen in de inventaris van het architecturaal erfgoed van Henegouwen.

In een tiental themazalen bewondert de bezoeker:

  • de prachtige collecties messen en vuurwapens
  • diverse historische voorwerpen en documenten
  • modellen
  • uniformen met betrekking tot het 1e Rijk, de geschiedenis van België en de twee wereldoorlogen

Een versterkte stad

In mei 2015 werd een nieuwe zaal gewijd aan de evolutie van de vestingwerken en de belegeringen van de stad, door Edward III in 1340, Hendrik VIII in 1513, Lodewijk XIV in 1667, Marlborough in 1709 en Lodewijk XV in 1745, alsook aan de slag bij Fontenoy.

Een zaal is gewijd aan het verzet, voornamelijk aan de verzetsstrijders uit Doornik.

De Marinekamer vertelt het verhaal van de Belgische marine en stelt de uitrusting voor die in gebruik is bij de Zeemacht.

In dit museum worden ook vlaggen bewaard die geschonken werden door de patriottische verenigingen van Doornik en de regio.

Ontdek de militaire geschiedenis van Doornik en Doornikse van 1100 tot 1945!

Contact

Open op 28/02/2021
Rue Roc Saint-Nicaise 59-61,7500Tournai
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden