• Attracties
  • Park/tuin
Sommige bronnen verwijzen naar J. Duquesnes als ontwerper van dit geweldige park met kronkelige en schaduwrijke lanen, terwijl andere het toeschrijven aan de niet minder beroemde Louis Fuchs. Het heuvelachtige aspect van de lanen en de zo op het oog natuurlijke aanplant van bomen verlenen het park een spontaan uiterlijk en geven het een romantisch aanzicht, waardoor de intimiteit van de wandelaar niet wordt verstoord. De meer schilderachtige dan architecturale samenstelling, die zowel spontaan als kleurrijk is en getuigt van romantiek, draagt overduidelijk de Engelse stijl. Men treft er waardevolle en exotische boomsoorten aan, maar eveneens beeldhouwwerken : borstbeelden van koningin Astrid en François-Joseph Navez en een erg mooie muziektent.
Geopend : Doorlopend.
Bereikbaar : Snelweg : vanuit Bergen: de E42-A54, ring afrit nr 29 : Oost - Vanuit Brussel : de E19-A54, ring afrit nr 29 : Oost - Trein : Station van Charleroi-Zuid.

Contact

Boulevard Audent,6000Charleroi
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden