Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Keramiekmuseum van Andenne neemt je mee terug in de geschiedenis van de keramiek. Tijdens je bezoek kan je van dichtbij kennis maken met oude keramische stukken, een oven en een atelier. 

  • De geschiedenis van de keramiek
  • Een gezellig museum met toekomstvisie
  • Wanneer kan ik het museum bezoeken?

Wat zal een bezoek aan het Keramiekmuseum mij bij brengen? 

Tijdens je bezoek ga je terug in de tijd. Je kan keramiek bewonderen van de 2e tot de 20e eeuw: potten, pijpen, tegels, porselein, aardewerk en gebruiksvoorwerpen. Verder vind je er ook de reconstructie van twee pottenbakkersovens uit de 10e en 14e eeuw, en een pijpenoven van begin de 20e eeuw. Je kan ook eventjes tot rust komen in de audiovisuele zaal waar je videofragmenten te zien krijgt over de geschiedenis van de keramiek van Andenne. Ga zeker ook eens een kijkje nemen in het atelier!

Ontspanningsruimte

In het Keramiekmuseum werd er eveneens een veranda ingericht als multifunctionele ontvangstruimte. In die ruimte kan je op je gemakje zitten of kan een groep bezoekers even uitblazen. Even tot rust komen, doet altijd deugd! 

Het museum is ook een documentatiecentrum en een fotoarchief waar zo'n 4500 foto's zijn opgeslagen. Logischerwijs komen er vooral onderwerpen en thema's aan bod die met keramiek te maken hebben. 

Iedereen kan het documentatiecentrum en het fotoarchief bezoeken op afspraak, van dinsdag t.e.m. vrijdag, van 9.30 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 16.30 u. 

iBeaken, een nieuwe ervaring in combinatie met een gratis rondleiding

Een iBeaken is een virtueel informatie-apparaatje dat uitleg kan verschaffen over een plaats, object, kunstwerk en dat je gratis kan raadplegen via je smartphone. Haal je smartphone boven en scan de QR-code!

Praktische informatie

De openingsuren van het Keramiekmuseum.

Er zijn het hele jaar tentoonstellingen, het programma staat op de website van het Keramiekmuseum. 

Het Keramiekmuseum van Andenne, keramiek van de 2e tot de 20e eeuw. 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden