• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het Gravenkasteel van Rochefort, ooit het grootste kasteel van de Famenne, is nu een hotspot van geschiedenis en archeologie.

Dit fort uit de 11e eeuw heeft onderdak geboden aan beroemde families, zoals de Montaigu's of de La Marcks.

Rochefort dankt zijn naam aan het fort (rocha fortis) dat de eerste heren van Rochefort, de Montaigu's, op een rotsachtige uitloper bouwden.

Gegidste wandelingen en activiteiten

Bezoek dit kleine erfgoedpareltje met de gegidste wandelingen van Emelyne. Het fort biedt ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals teamspelletjes en raadseltjes.

Kom wandelen in deze unieke omgeving!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Individueel - Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden