• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het Gravenkasteel van Rochefort, ooit het grootste kasteel van de Famenne, is nu een hotspot van geschiedenis en archeologie.

Dit fort uit de 11e eeuw heeft onderdak geboden aan beroemde families, zoals de Montaigu's of de La Marcks.

Rochefort dankt zijn naam aan het fort (rocha fortis) dat de eerste heren van Rochefort, de Montaigu's, op een rotsachtige uitloper bouwden.

Gegidste wandelingen en activiteiten

Bezoek dit kleine erfgoedpareltje met de gegidste wandelingen van Emelyne. Het fort biedt ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals teamspelletjes en raadseltjes.

Kom wandelen in deze unieke omgeving!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Individueel - Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden